Babeczki jaglane z jesienną śliwkąPotrzebne składniki:
2 szklanki mleka
1 szklanka kaszy jaglanej
1 szklanka mieszanych bakalii, orzechy, rodzynki, morele
0,5 szklanki wiórków kokosowych
2-3 łyżki miodu
0,5 łyżeczki kurkumy
1 słoiczek jesiennej śliwki Primavika
Jak przygotować:
Kaszę jaglaną opłukać na sicie. Wsypać do garnka i prażyć przez chwilę. Dodać mleko, bakalie, wiórki kokosowe i kurkumę. Gotować na wolnym ogniu, często mieszając aż kasza będzie miękka. Można dosłodzić do smaku miodem. Przełożyć do filiżanek wysmarowanych masłem i wstawić na ok. 30 min do lodówki. Po tym czasie wyjąć z filiżanek. Deser jesienna śliwka podgrzać w rondelku i przed podaniem polać nim babeczki. Gotowe!