kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Churros con chocolate czyli hiszpański przysmak na polskim stole
2015/10/14 19:40:00

To jedna z najbardziej znanych przekąsek śniadaniowych w Hiszpanii, która bardzo lubi towarzystwo czekolady. Churros con chocolate to charakterystyczny chrupiący przysmak przygotowany z parzonego ciasta.

Churros con chocolate poleca Justyna Pląskowska – Szef wrocławskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert z zakresu zdrowego żywienia oraz samodzielnego kreowania sztuki kulinarnej.

Churros con chocolate (Hiszpania)Churros con chocolate (Hiszpania)
* Czas przygotowania: 30-40 minut
* Poziom : Średni

Składniki:
- 500 g mąki pszennej
- 500 ml wody
- 3 łyżeczki deserowe oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 litr oliwy do smażenia
- cukier puder do posypania
- tabliczka gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

W rondelku wymieszać wodę z oliwą, solą i proszkiem, doprowadzić do wrzenia. Kiedy się zapieni, zestawić z ognia i wlać do miski z mąką. Mieszać drewnianą łyżką, aż powstanie twarde ciasto. Formować długie oraz zawijane paluchy. Rozgrzać litr oliwy. Smażyć partiami na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową i układać na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Posypać cukrem i podawać z kawą lub gorącą czekoladą.

www.akademiakulinarnawhirlpool.pl


()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: Hiszpania, churros con chocolate, ciasteczka, czekolada, słodycze


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»