kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Kulinarne niespodzianki na Dzień Zakochanych
2014/2/10 12:40:00

Chcesz przyjemnie rozpocząć Dzień Zakochanych? Zaskocz bliską osobę miłym kulinarnym upominkiem – przyrządź i podaj zdrowe, smaczne śniadanie do łóżka. Taka kulinarna niespodzianka to bardzo oryginalny upominek walentynkowy, a w dodatku jest wyrazem naszej troski o zdrowie bliskich.

Świat zwariował na punkcie obchodów Walentynek. Szaleństwo to dotarło także do Polski. Według badania przeprowadzonego przez CBOS - 74 procent Polaków deklaruje, że lubi obchody Dnia Zakochanych, a 54 procent go obchodzi. Odsetek ten z roku na rok wzrasta, a wraz ze zwiększeniem zainteresowania tym świętem, pojawia się coraz to więcej propozycji walentynkowych upominków.

By zacząć dobrze dzień i przygotować się na celebrowanie tego święta, warto zacząć od przyrządzenia i podania śniadania… do łóżka. Jak je skomponować by różniło się od tego, podawanego w każdy inny dzień roku?
fot. kanapki z sercem 1

– Możemy komponując Walentynowy posiłek sięgnąć po produkty uznawane za afrodyzjaki. Te naturalne mają dużo właściwości zdrowotnych – mówi Wojciech Wilczek, dietetyk kliniczny. – Do afrodyzjaków zaliczamy produkty bogate w witaminy, mikroelementy oraz substancje chemiczne, które pośrednio lub bezpośrednio wpływają na poziom hormonów. Często mylnie kojarzone są z produktami luksusowymi. Tymczasem większość z nich jest dostępna dla każdego, a możliwości na ich wykorzystanie jest mnóstwo.

Strony: [1] [2] następna »

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: Dzień Zakochanych, Walentynki, kanapki, kuchnia, śniadanie


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»