„Deser z koszmaru”Słodkie babeczki to podstawa każdej imprezy. Jednak może tym razem warto zrezygnować z klasycznych muffinek z owocami na rzecz „przerażających słodkości”? Wystarczy, że np. tarteletki Dancake wypełnisz ulubionym kremem, a całość udekorujesz lukrem lub masą marcepanową tworząc z niej pajęczą sieć, pomarańczową dynię czy też białego ducha. Deser spodoba się wszystkim gościom, a najmłodsi będą zachwyceni!
Słodkie oblicze dyniJeśli wolisz bardziej wykwintne potrawy skuś się na dyniowe tiramisu. Wystarczy, że do tradycyjnego kremu z serka mascarpone dodasz puree z dyni i volia! Włoski deser urozmaicony halloweenowym akcentem. Spody do tiramisu posmaruj dyniową masą. Przełóż w ten sposób kilka razy, a całość udekoruj bitą śmietaną, cynanonem i ulubionymi dodatkami – polewą, rodzynkami lub orzechami.
Nietuzinkowe ozdobyNajmłodsi goście zwrócą uwagę na kolorowe balony, na które możesz nakleić czarne usta i oczy i stworzyć przerażające duszki. Klasyczną ozdobą każdego wnętrza będzie oczywiście wydrążona dynia z zapachową świecą w środku. Aby stworzyć jeszcze bardziej tajemniczy klimat powycinaj z czarnego papieru nietoperze, które poprzyklejasz na ścianach lub powiesisz u sufitu. Zadbaj o to aby w mieszkaniu znalazło się dużo świec. Mroczny klimat gwarantowany!