kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Uwodzenie w kuchni czyli przyprawy - afrodyzjaki
2011/1/24 12:23:25

Przyprawy nie tylko nadają potrawom smaku i aromatu, ale także mogą podnieść libido, wyzwolić energię bądź wzmocnić siły witalne. Wiele z nich jest bowiem afrodyzjakami. Bazylia, Goździki, Chilli, Gałka muszkatołowa, czy Imbir dodane do potraw są idealną propozycją na walentynkową kolację, a także na każdy romantyczny wieczór w roku.

Afrodyzjaki zawdzięczają swoją nazwę greckiej bogini miłości Afrodycie. Są substancjami, którym przypisuje się magiczną moc. Tradycja dodawania ich do posiłków sięga starożytności. Współcześnie afrodyzjaki mają zastosowanie w medycynie ludowej różnorodnych kultur. Używa się ich w celu rozbudzenia wzajemnej fascynacji i pobudzenia wyobraźni. Sprawiają, że krew krąży szybciej, a skóra staje się wrażliwsza i bardziej czuła na dotyk.

Przyprawy afrodyzjaki pobudzają wydzielanie hormonów, mają właściwości odprężające i pobudzające, a ponadto pozytywnie wpływają na wydolność fizyczną oraz stan psychiczny. Zmysłowa karta dań powinna zawierać różnorodne, kuszące zapachem i smakiem menu. Do potraw warto zastosować przyprawy takie jak: ulubione zioło Don Juana - bazylię, goździki, gałkę muszkatołową, imbir czy chilli .

Smak i powonienie należą do najbardziej wrażliwych zmysłów człowieka. Dlatego podczas walentynkowej kolacji, a także w każdy inny wieczór roku warto wykorzystać magiczne właściwości ziół i przypraw, które uchodzą za afrodyzjaki. Odpowiednio dobrane przyprawy marki Appetita rozgrzeją duszę i ciało oraz nadadzą zwykłym daniom miłosnego czaru.





()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: afrodyzjaki, bazylia, chilli, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, przyprawy


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»