kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Zimą jedzmy mrożonki
2012/12/28 2:20:00

Mrożenie jest jednym z najstarszych i najwłaściwszych sposobów utrwalania żywności. Dzięki tej metodzie także zimą możemy cieszyć się smakiem warzyw i owoców oraz korzystać z bogactwa zawartych w nich składników. Z głęboko zamrożonych produktów szybko i sprawnie przygotujemy wiele smacznych dań.

Zimą i wczesną wiosną, kiedy mamy ograniczony dostęp do świeżych warzyw i owoców, nie trzeba rezygnować z jedzenia tych cennych darów natury. Doskonałą propozycją dla wszystkich, którzy w okresie zimowym tęsknią za smakiem lata są mrożonki.

- Głęboko mrożone warzywa są źródłem witam, soli mineralnych i błonnika. Ich wartość odżywcza jest dobrze zachowana i porównywalna do świeżych produktów. Niskie temperatury zachowywane w procesie produkcji nie tylko utrwalają składniki odżywcze, ale także błyskawicznie hamują rozwój pleśni i bakterii - mówi Monika Wardyn z firmy „Chłodnia Olsztyn".

fot. Chłodnia OlsztynJakość artykułów spożywczych i ich pochodzenie, niezależnie od tego czy kupujemy świeże czy mrożone produkty, zawsze jest bardzo istotną kwestią.

Mrożone warzywa mogą być składnikiem zup, dań gotowanych na parze czy dodatkiem do drugich dań. Z kolei zamrożone owoce doskonale nadają się do przyrządzania różnego rodzaju deserów i ciast.



()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: mrożonki, przechowywanie, warzywa


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»