kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Piwo wkracza do kuchni
2015/6/8 19:10:00

Naleśniki z chmielową nutą

Chcemy „podkręcić” ciasto naleśnikowe? Pomocne okaże się piwo. Wystarczy, że obok tradycyjnych składników ciasta, użyjemy piwa i całość doprawimy szczyptą kminku. Takich naleśników nie musimy serwować na sam koniec uczty, czyli na deser - mogą pojawić się wcześniej jako przystawka albo nawet danie główne, w zależności od tego, jaki zastosujemy do nich farsz. Ciasto naleśnikowe z chmielową nutą będzie smakować doskonale z nadzieniem mięsnym lub serowym.

Ciasto naleśnikowe z piwem

fot. Ciasto naleśnikowe z piwemCzas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Pietruszka
- 1,5 szklanki jasnego piwa
- 2 jajka
- 30 ml oleju
- 1 szczypta kminku
- 30 g tłuszczu do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Do miski wbij jajka, następnie dodaj mąkę, piwo, olej oraz kminek. Mieszaj do momentu uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Całość dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.
2. Rozgrzaną patelnię posmaruj lekko tłuszczem, następnie smaż piwne naleśniki na złoty kolor z obu stron. Gotowe podawaj z różnego rodzaju słonymi nadzieniami, na przykład mięsnym lub serowym.

Strony: [1] [2] [3] następna »

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: ciasto, kuchnia, naleśniki, piwo, zupa


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»