Makaron kokardki ze szparagami, groszkiem, kozim serem oraz truskawkamiSkładniki:
* Makaron Lubella kokardki (400g)
* Szparagi (10 szt.)
* Groszek mrożony lub świeży (1 szk.)
* Truskawki (10 szt.)
* Roladka pleśniowa z mleka koziego (1 szt.)
* Cebula (1 szt.)
* Śmietanka (100 ml)
* Sól, pieprz
* Łyżka masła
* Szczypiorek
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Na łyżce masła przesmażamy pokrojoną cebulę, dorzucamy obrane i pokrojone szparagi oraz groszek. Chwilę smażymy, a następnie dodajemy śmietankę i doprawiamy. Na koniec dodajemy pokruszoną roladkę i makaron.
Wykładamy na talerze i na każdej porcji układamy pokrojone truskawki oraz posiekany szczypiorek.
Przepis przygotował Piotr Ceranowicz szef kuchni, uczestnik III edycji TOP Chef oraz ekspert kulinarny marki Lubella.