kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Śledziowe przekąski czyli żegnamy karnawał
2015/2/17 23:50:00

A oto propozycje Piotra Murawskiego, szefa kuchni Knorr, na dzisiejszą okazję:

Doskonały Śledź w śmietanie

fot. Śledź w śmietanie. KnorrSkładniki:
- 8 płatów śledzi matiasów
- 350 ml kwaśnej śmietany 30l
- 2 Sosy sałatkowe do mizerii Knorr
- 1 cebula
- pół pęczka szczypiorku
- 1 jabłko

Sposób przygotowania:

Śledzie wypłucz pod bieżącą wodą, następnie zalej zimną wodą z lodem i odstaw na 20 minut. Cebulę i obrane jabłko pokrój w drobną kosteczkę. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną. Dodaj do sosu pokrojoną cebulę i jabłko. Dokładnie wymieszaj. Śledzie odcedź i wysusz. Następnie pokrój w mniejsze kawałki i umieść w sosie śmietanowym. Odstaw do lodówki na 30 minut, aby się przegryzły. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem.

Śledzie w sosie słodko-kwaśnym w niebanalnym połączeniu z ananasem

fot. Śledź w sosie słodko-kwaśny. KnorrSkładniki:
- pół kg solonych filetów śledziowych
- Sos w słoiku słodko -Kwaśny Knorr
- pół puszki krojonego ananasa w zalewie
- 20 dag sera żółtego
- 1 szklanka mleka

Sposób przygotowania:

Dokładnie umyj śledzie, ułóż je w miseczce i zalej mlekiem. Mocz około 20 minut, a następnie osusz w papierowym ręczniku. Przekrój duże filety na pół. Pokrój ser żółty w słupki. Na każdym płacie śledzia ułóż po jednym słupku sera, zwijaj je w ruloniki i spinaj wykałaczką. Odsącz ananasa z zalewy, po czym wymieszaj go z Sosem w słoiku słodko-kwaśnym Knorr i podgrzewaj w rondlu przez 5-7 minut. Następnie ostudź. Ułóż roladki śledziowe na talerzu i polej je zimnym sosem. Podawaj.

Strony: [1] [2]

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: karnawał, kuchnia, przekąski, śledzie


 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »