kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Wyrafinowana prostota według Michela Morana
2014/10/11 20:40:00

Świeże małże św. Jakuba, krem z parmezanu i szparagami

Autorski przepis Michela Morana, ambasadora Alei Smaków, Galerii Mokotów

12 sztuk świeżych małż
2 posiekane cebule
250 ml białego wina
500 ml bulionu drobiowego
200ml śmietany
100g startego parmezanu
12 sztuk szparagów
fot. Świeże małże św. Jakuba, krem z parmezanu i szparagami

Świeże małże otwieramy, czyścimy, przyprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy. W rondlu podsmażamy posiekaną cebulę z białym winem i redukujemy. Dodajemy wywar z kury, śmietanę i starty parmezan. Gotujemy 10 minut, później blendujemy i przecieramy przez sito. Krążki ze startego parmezanu pieczemy przez 5 minut w temperaturze 150°. Małże smażymy około 1-2 minuty z każdej strony. Na talerzu układamy ugotowane szparagi, na sosie usmażone małże które dekorujemy krążkiem z parmezanu.

Strony: [1] [2]

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: kuchnia, langustynki, małże, przepisy


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»