kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Jarmuż w roli głównej
2015/8/7 12:40:00

Jarmuż świetnie sprawdza się również jako smażony dodatek do drugich dań. Można usmażyć go z cebulą na patelni i uczynić tę mieszankę bazą do sosu dla udek z kurczaka. Szczegółowy przepis poniżej:

Kurczak w sosie pomidorowym z jarmużem

Dla czterech osób
Czas przygotowania: 45 minut

fot. Kurczak w sosie pomidorowymSkładniki:
- 750 g udek z kurczaka
- Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
- 3 łyżki margaryny
- 6 ząbków czosnku
- 0,5 kg jarmużu
- 400 g pomidorów z puszki
- 2 czerwone cebule

Sposób przygotowania:
1. Udka z kurczaka obtoczone w mące należy przyrumienić na 2 łyżkach margaryny rozpuszczonych w garnku na dużym ogniu.
2. Po wyjęciu kurczaka z garnka należy dodać do niego kolejną łyżkę margaryny i w tym tłuszczu usmażyć pokrojoną cebulę i jarmuż. Gdy to drugie warzywo zmięknie, należy dodać pomidory oraz Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr, aby sos był gęsty i jak najlepiej doprawiony. Całość zagotować.
3. Na koniec dodać zarumienione udka z kurczaka i gotować około pół godziny, aż mięso będzie miękkie.


Jarmuż będzie też idealną bazą dla sałatki. W takim wydaniu trzeba pamiętać o jego wcześniejszym zanurzeniu we wrzącej wodzie na 10 sekund, następnie wypłukaniu w zimnej wodzie i usunięciu zgrubiałych części. W bezmięsnej wersji znakomicie skomponuje się z typowo włoskimi smakami jak parmezan czy suszone pomidory.

Strony: [1] [2] [3] [4] następna »

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: jarmuż, kuchnia, przepisy kulinarne, sałatka, zupa


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»