kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Piwo wkracza do kuchni
2015/6/8 19:10:00

Zrobić smaczną panierkę to małe piwo!

Mąka, jajko, bułka tarta – jak odmienić tradycyjna panierkę? Warto postawić na oryginalność i dodać do niej piwo – kotlety schabowe i drobiowe będą smakowy wyjątkowo. Może ono posłużyć także do przygotowania gęstego ciasta piwnego, w którym obtoczymy np. dorsza. Smacznie i niestandardowo.

Dorsz w cieście piwnym

fot. Dorsz w cieście piwnymCzas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
Składniki:
- 800 g filetu z dorsza
- 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr
- 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
- 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Pietruszka Knorr
- 3 jajka
- 0,5 l piwa
- 2 szklanki mąki

Sposób przygotowania:
1. Przygotuj gęste ciasto piwne z mąki, jajek, piwa oraz rozkruszonych Przypraw w mini kostkach Smażona Cebula, Czosnek oraz Pietruszka Knorr.
2. Pokrój dorsza na 5-centymetrowe kawałki.
3. Maczaj rybę w mące, a następnie w cieście, i smaż na głębokim oleju przez około 10 minut.

Do grillowania

Niektórzy nie wyobrażają sobie grillowania bez spożywanego w trakcie uczty piwa. Szefowie kuchni Knorr polecają natomiast stosowanie browarniczego wyrobu także w trakcie przygotowywania jedzenia z rusztu. Remo Walder, szef kuchni Knorr, rekomenduje specjalną marynatę właśnie na bazie piwa. Wymieszane z miodem i musztardą idealnie będzie się nadawać do tak popularnej na grilla karkówki. Różni się tym od tradycyjnej marynaty, że zamiast wcześniej zanurzyć w niej mięso, nakłada się ją co jakiś czas w trakcie pieczenia.

Nie bójmy się eksperymentowania. Zapadł nam w pamięci jakiś trunek z wyjątkowym aromatem? Zastanówmy się, czy nie znalazłby zastosowania również w kuchni.

Strony: [1] [2] [3]

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: ciasto, kuchnia, naleśniki, piwo, zupa


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»